CAUTA IN SITE


Intoduceti un cuvant/fraza:
 
  
 
   
 

  PUNCTE DE INTERES

 
Produse farmaceutice si similare
Transfer tehnologic
Testarea toxicitatii
Studii si teste analitice
Produse farmaceutice si similare
 
Produse farmaceutice (ingrediente active) si similare:
- Medicamente prostaglandinice cu actiune luteolitica si uterotonica pentru uz veterinar
- Medicamente prostaglandinice cu actiune antihipertensiva oculara pentru tratamentul fiziologic al glaucomului la om si la animale
citeste mai mult

Misiune, viziune, valori, istoricMisiune


Principala misiune a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutica ICCF Bucuresti este de a furniza noi tehnologii, produse si servicii de interes pentru industria de medicamente si practica terapeutica, acest institut fiind singura unitate de cercetare din domeniul medicamentelor din Romania capabila sa realizeze intregul ciclu de dezvoltare a unui nou medicament, de la sinteza substantei farmacologic active, la documentatia necesara punerii pe piata

sus


Viziune si valori


Avand in vedere existenta mai multor cai de obtinere a substantelor medicamentoase, institututul si-a dezvoltat de-alungul timpului o gama larga de competente in:

  • Sinteza chimica
  • Biotehnologii microbiene si extractive
  • Analize fizico-chimice
  • Studii farmacologice moderne (de caracterizare a actiunii medicamentelor la nivel celular si pe culturi de celule, ca alternativa la experientele pe animale)
  • Teste enzimatice de diagnostic clinic
  • Reactivi de inalta puritate

Activitatea de cercetare este orientata in sensul cresterii nivelului calitativ al competentelor sus-mentionate, care sunt esentiale pentru a dezvolta noi medicamente si tehnologii pentru acestea si in acelasi timp acopera mai multe domenii de cercetare, prin concentrarea resurselor in directii de cercetare in care, pe de o parte, institutul poseda experienta si expertiza si care, pe de alta parte, sunt actuale si de interes in Romania, Europa si in lume. Astfel se pot gasi acele nise in care cercetarea din institut poate fi recunoscuta si integrata spatiului european, aducandu-si in acest fel contributia la reducerea decalajelor tehnologice fata de alte tari europene si la cresterea competitivitatii economice a Romaniei.


Valori: competenta profesionala, creativitate, inventivitate, munca, onestitate, responsabilitate, spirit de echipa si abilitati de comunicare, flexibilitate, cultura a cercetarii si performantei.

sus


Istoric


Institutul de Cercetari Farmaceutice a fost infiintat prin decizia Ministerului Sanatatii si Ocrotirilor Sociale din 01.01.1949, cuprinzand initial laboratoare de sinteza, analiza si tehnica farmaceutica si, mai tarziu, laboratoare de extractie vegetala din plante medicinale, de biologie, de control farmacodinamic si o statie pilot.


Perioada 1949-1953 a fost destinata in primul rand mentinerii si perfectionarii tehnologiilor ramase in industria de medicamente dupa razboi, astfel incat, in acele conditii economice si politice deosebit de grele, s-a putut asigura un nomenclator de medicamente romanesti strict necesare populatiei.


La 01.02.1954 a devenit Institutul de Cercetari Chimico-Farmaceutice, apartinand Ministerului Industriei Chimice. Intre 1954 si 1970 s-au elaborat si industrializat 370 tehnologii de medicamente din aproape toate grupele terapeutice, unele de valoare terapeutica si economica: peniciline de semisinteza, cardiovasculare, antidiabetice, opoterapice, hormonale si enzimatice. In 1967 s-au adaugat tematicii de cercetare reactivi de inalta puritate si de diagnostic.


In 1974 i s-au adaugat filiale centre de cercetari din Iasi si Cluj, pe platformele intreprinderilor Antibiotice si respectiv, Terapia, cat si un colectiv de cercetare de la Nivea-Brasov.


Pana in 1990, activitatea de cercetare s-a desfasurat in urmatoarea structura de organizare: sectia Sinteze pentru Medicamente de Uz Uman, Sectia Biosinteze (cuprinzand si un colectiv de produse opoterapice), Laboratorul Valorificare Plante, Laboratorul de Tehnica Farmaceutica, Laboratorul Sinteze pentru Medicamente de Uz Veterinar, Laboratorul de Reactivi, Laboratorul de Analize Fizico-Chimice, Laboratoarele de Farmacodinamie pentru medicamente de uz uman si veterinar, doua unitati de cercetare cu radiatii Radiochimie si Radiobiologie (in Bucuresti), Centrul de Cercetari din Cluj-Napoca cu o sectie de Sinteze si un Laborator de cosmetice si analize, Centrul de Cercetari Antibiotice Iasi, cu o sectie de Biosinteza pentru medicamente de uz uman si un Laborator pentru produse de uz veterinar si colectivul de cercetare Nivea Brasov.


In perioada 1970-1980 s-au elaborat circa 700 de tehnologii, incluzand medicamente de sinteza, medicamente si biostimulatori de biosinteza, de extractie vegetala si animala, peste 200 de tehnologii de conditionare, circa 300 tehnologii pentru reactivi si produse cosmetice. Prin introducerea lor in industrie, tehnologiile ICCF au reprezentat aproximativ 90% din cele aplicate in industria romaneasca de medicamente.


In 1991, colectivul de la Brasov, a fost preluat de S.C. Nivea, iar in 1998 filialele din Cluj si Iasi s-au reorganizat ca societati comerciale, prima fuzionand cu S.C. Terapia Cluj-Napoca.


Din 1996, institutul exista ca Institut National de Cercetare-dezvoltare Chimico-Farmaceutica (HG 1314/25.11.1996), in coordonarea Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica. Pe parcursul existentei sale, institutul a fost furnizorul aproape exclusiv de tehnologii pentru intreaga industrie farmaceutica din Romania. Dupa 1990, si-a pastrat competenta esentiala si unica in Romania de a putea dezvolta complet un medicament (de la sinteza substantei active pana la documentatia necesara autorizarii) Aceasta competenta a fost recunoscuta de un audit extern, in cadrul unui proiect PHARE(1994 -1995). In perioada 1990 - 2000, necesitatea asigurarii unui grad cat mai inalt de independenta economico-financiara a determinat dezvoltarea unei productii proprii cuprinzand 17 medicamente (majoritatea unicat in productia romaneasca), 30 de teste de diagnostic clinic, peste 60 extracte vegetale, circa 100 reactivi de inalta puritate si 20 de substante active.


In ultimii ani, institutul si-a mentinut nivelul cunoscut si recunoscut de activitate creativa, in conditiile dificile si solicitante ale perioadei de tranzitie, in perioada 2003 - 2008 fiind elaborate 79 tehnologii si studii tehnologice (dintre care 37 tehnologii), 44 produse si 295 metode, procedee, normative.

sus