CAUTA IN SITE


Intoduceti un cuvant/fraza:
 
  
 
   
 

  PUNCTE DE INTERES

 
Produse farmaceutice si similare
Transfer tehnologic
Testarea toxicitatii
Studii si teste analitice
Produse farmaceutice si similare
 
Produse farmaceutice (ingrediente active) si similare:
- Medicamente prostaglandinice cu actiune luteolitica si uterotonica pentru uz veterinar
- Medicamente prostaglandinice cu actiune antihipertensiva oculara pentru tratamentul fiziologic al glaucomului la om si la animale
citeste mai mult

Cariere

 
Lucia PIRVU, absolventa a Facultatii de Biologie - Sectia Biochimie, Universitatea Bucuresti si a unui stagiu de Studii Master in Biologie Moleculara, doctor in chimie, este angajata ICCF-Bucuresti incepand cu anul 1995. In cei aproape 22 ani de munca parcurge toate etapele de instruire profesionale, fiind in prezent cercetator stiintific gradul II.
Avand in vedere pregatirea interdisciplinara si pasiunea pentru lumea plantelor, cercetatoarea noastra isi creaza de-a lungul timpului o metodologie specifica de obtinere a unor extracte selective de natura vegetala, baza unor medicamente naturale noi, cu potential terapeutic foarte ridicat. Astfel, aceasta considera ca intelegerea mecanismului biochimic al aparitiei si desfasurarii maladiilor alaturi de cunoasterea relatiei dintre structura compusilor naturali si functia lor biologica reprezinta conditiile de baza ale obtinerii unor produse medicamentoase naturale cu activitate superioara, tintita, similara produselor de sinteza, dar avand avantajul unui raport beneficiu/risc net superior. Cunostintele de biochimie si cele de chimie-fizica ii permit acesteia caracterizarea si selectia extractelor vegetale cu un profil chimic optim, iar confirmarea justetei metodologiei de lucru aplicate a venit odata cu rezultatele studiilor farmacotoxicologice care au demonstrat potentialul terapeutic ridicat si lipsa de toxicitate a produselor vegetale astfel obtinute.
Dintre produsele obtinute se remarca un produs gastroprotector pe baza de extracte selective izolate din doua specii vegetale indigene, Centaurea cyanus L. si Plantago lanceolata L. Acest produs vegetal isi datoreaza activitatea gastroprotectoare remarcabila continutului specific in polizaharide cu bioadezivitate mare la mucoasa gastrica si prezentei unor polifenoli care, in afara potentialului antioxidant-antiinflamator remarcabil, au si un rol cheie in produs: reducerea secretiei acidului gastric de catre derivatii quercetinului, luteolului si naringeninei si reglarea activitatii biliare de catre derivatii acidului cafeic. Brevetul acestui produs primeste Medalia de argint la 51ème Salon mondial de l'innovation, de la recherche et des nouvelles technologies, EUREKA – Brussels, 2002.
Alte produse farmacologic active de natura vegetala obtinute pe baza relatiei dintre structura compusilor naturali si functia lor biologica se adreseaza unor boli la om cum ar fi: maladiile inflamatorii cronice ale intestinului, gastro-enteritele acute, sindromul de oboseala cronica si diabetul de tip II (pentru rezultatele obtinute cu acest produs cercetatoarea primeste alaturi de colectivul de cercetare un Premiu de excelenta acordat de Asociatia Medicala Romana).
Cercetatoarea a realizat 14 proiecte de cercetare dintre care 7 in calitate de director de proiect si 7 de responsabil studii ICCF, 9 articole publicate dintre care 6 ca prim autor si alte 16 lucrari stiintifice sustinute la diferite manifestari nationale si internationale.